Krem Mrożony Pomarańczowo-Waniliowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mrożonego kremu pomarańczowo-waniliowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 463 kalorie, 7G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, mleko, koncentrat soku pomarańczowego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Mrożony Krem Waniliowy, Staromodny Mrożony Krem Waniliowy, oraz Jajko Fast Wanilia Mrożone Lody Śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić skrobię kukurydzianą i 1/2 szklanki mleka w małej misce, aż będzie gładka.
W średnim rondlu ubić jajka, cukier i sól; ubić mieszankę skrobi kukurydzianej i pozostałą 1 szklankę mleka, aż będzie gładka.
Gotować mieszaninę na małym ogniu, mieszając, aż wystarczająco grube, aby pokryć łyżkę, 7 do 8 minut (nie gotować).
Wlać przez sito o drobnych oczkach do miski, a następnie umieścić miskę w większej misce z lodowatą wodą.
Dodać śmietanę i mieszać do ostygnięcia.
Wyjąć z lodowej kąpieli; wymieszać wanilią, koncentratem soku pomarańczowego i skórką pomarańczową. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia.
Zamrozić krem w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Zeskrobać do worka z ciastami wyposażonego w dużą końcówkę gwiazdy i rurki do filiżanek.