Krem dyniowy z ciasteczkową kruszonką
Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego ziela angielskiego, skórka pomarańczowa, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Rabarbar & truskawkowa kruszonka z kremem, Humpy Creek rabarbar Crumble with Custard, oraz Humpy Creek rabarbar Crumble with Custard.
Instrukcje
W przypadku kremu: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. W średniej misce wymieszaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir, goździki, ziele angielskie, sól i skórkę cytrusową. Odstawić.
W dużej misce ubijamy dynię i jajka.
Ubić w mieszance przypraw.
Ubij w odparowanym mleku.
Wlać mieszaninę dyni do naczynia do pieczenia i piec przez 15 minut. Zmniejszyć ogień do 177° i piec, aż mieszanina jest po prostu ustawić (będzie lekko jiggly w środku, ale będzie twarde, jak ostygnie), o 45 protokół.
Niech ostygnie całkowicie. Nie wyłączaj piekarnika.
Na kruszonkę: podczas schładzania kremu, wymieszaj okruchy ciastek, ciemnobrązowy cukier, sól i mąkę.
Dodać roztopione masło i wymieszać, aż będzie dobrze pokryte. Naciśnij na dno naczynia ciasto i piec, aż ciasteczka są opiekane i pachnące i mieszaniny trzyma się razem, 10-15 minut.
Niech ostygnie całkowicie.
Aby służyć: rozbić ciastko pokruszyć na duże odłamki. Na wierzchu każdej porcji kremu z kruszonką i bitą śmietaną, w razie potrzeby. Resztki kremu przechowywać w lodówce. Kruszenie przechowywać oddzielnie w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku.