Kraby Pęknięte
Pęknięte kraby mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 21g białka, oraz 16G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, ostry sos, mielony pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Piwo-kraby na parze, Pikantne Kraby Soft-Shell, oraz Kraby Meunière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników i 1 galon wody w dużej garnku na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia toczenia.
Dodaj kraby i gotować 4 do 5 minut lub aż jasny pomarańczowo-czerwony.
Usuń kraby skimmerem lub szczypcami i pozostaw do ostygnięcia.
Masło wymieszać z ostrym sosem; podawać z boku z gotowanymi krabami.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.