Krab pieczony w piecu to pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 885 kalorii. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, kraby dungeness, Skórka z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krab Dungeness Pieczony W Piekarniku, Kremowy gorący Dip krabowy do piekarnika-bez, oraz Brokuły Pieczone W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Crack kraba rezerwując soki i tomalley. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
2
Zrobić sos tomalley popychając tomalley przez sito z drewnianą łyżką do małego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Słonina Wieprzowa
3
Dodać płatki chili, tymianek, czosnek i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
Wymieszać w reserved soki kraba i doprowadzić do szybkiego dusić na małym ogniu. Daj mu ostatnie szybkie zamieszanie i wyjmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Wlać mieszaninę tomalley do małej miski i pozostawić do ostygnięcia. (Zacznij smażyć kraba, gdy sos tomalley ostygnie.) Jak tylko sos tomalley czuje się letni w dotyku, dodać majonez lub aioli wraz z solą i pieprzem. Posmakuj i dodaj więcej soli, pieprzu lub tymianku, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Aioli
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Krab
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
6
Umieść stojak w środkowej lub dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Na piecu, w dużym piecu dowód saute patelni lub zapiekanki, rozgrzać masło, oliwa z oliwek, czosnek, tymianek, i skórka z cytryny na średnim ogniu, aż gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodać kawałki kraba i doprawić solą, pieprzem, do smaku i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Krab
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Umieść patelnię w piekarniku i gotuj, aż Krab będzie gorący, a czosnek będzie złoty. (Patrz uważnie; Krab nagrzewa się bardzo szybko i przy 500 stopniach f czosnek może się łatwo spalić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, Obrane
10
Wyjąć kraba z piekarnika, skropić 4 łyżkami soku z cytryny i roztrzepać natkę pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
11
Aby służyć, stos kraba na talerzu i skropić sosem tomalley lub służyć sosem tomalley w małej misce i pozwolić gościom pomóc sobie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Udekoruj talerz cytrynowymi klinami i plasterkami czosnku przetartego tostem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.