Krab Pieczony W Piecu
Krab pieczony w piecu to pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 885 kalorii. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, kraby dungeness, Skórka z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krab Dungeness Pieczony W Piekarniku, Kremowy gorący Dip krabowy do piekarnika-bez, oraz Brokuły Pieczone W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Crack kraba rezerwując soki i tomalley. Odstawić.
Zrobić sos tomalley popychając tomalley przez sito z drewnianą łyżką do małego garnka.
Dodać płatki chili, tymianek, czosnek i sok z cytryny.
Wymieszać w reserved soki kraba i doprowadzić do szybkiego dusić na małym ogniu. Daj mu ostatnie szybkie zamieszanie i wyjmij patelnię z ognia.
Wlać mieszaninę tomalley do małej miski i pozostawić do ostygnięcia. (Zacznij smażyć kraba, gdy sos tomalley ostygnie.) Jak tylko sos tomalley czuje się letni w dotyku, dodać majonez lub aioli wraz z solą i pieprzem. Posmakuj i dodaj więcej soli, pieprzu lub tymianku, jeśli chcesz.
Umieść stojak w środkowej lub dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Na piecu, w dużym piecu dowód saute patelni lub zapiekanki, rozgrzać masło, oliwa z oliwek, czosnek, tymianek, i skórka z cytryny na średnim ogniu, aż gorące.
Dodać kawałki kraba i doprawić solą, pieprzem, do smaku i dobrze wymieszać.
Umieść patelnię w piekarniku i gotuj, aż Krab będzie gorący, a czosnek będzie złoty. (Patrz uważnie; Krab nagrzewa się bardzo szybko i przy 500 stopniach f czosnek może się łatwo spalić.)
Wyjąć kraba z piekarnika, skropić 4 łyżkami soku z cytryny i roztrzepać natkę pietruszki na wierzchu.
Aby służyć, stos kraba na talerzu i skropić sosem tomalley lub służyć sosem tomalley w małej misce i pozwolić gościom pomóc sobie.
Udekoruj talerz cytrynowymi klinami i plasterkami czosnku przetartego tostem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.