Kotlety z salsą kukurydzianą

Kotlety z salsą kukurydzianą
Kotlety z salsą kukurydzianą to meksykański przepis na 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 2981 kalorii , 494 g białka i 93 g tłuszczu na porcję. Za 24,88 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga kotletów z polędwicy wieprzowej, oleju canolan, chili w proszku i kolendry. Dobrze sprawdza się jako drogie danie główne. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują: Podsmażone kotlety wieprzowe z salsą mango , Burgery z czarnej fasoli i warzyw z salsą kukurydzianą i Przypalona salsa kukurydziana i pieprzowa .

Instrukcje

1
Natrzyj obie strony kotletów wieprzowych proszkiem chili. Przykryj i schłódź w lodówce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Na dużej patelni, na średnio-wysokim ogniu, zrumień kotlety na oleju; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj pomidory, kukurydzę i oliwki. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-16 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, a soki będą przejrzyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Wyjmij kotlety i trzymaj w cieple. Wymieszaj kolendrę z mieszanką kukurydzianą; podawaj z kotletami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia88
Magazyn