Kotlety z indyka smażone w sosie pomarańczowo-żurawinowym
Smażone kotlety z indyka z sosem pomarańczowo-żurawinowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, oleju roślinnego, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Kotlety z indyka smażone w sosie pomarańczowo-żurawinowym, Kotlety z indyka smażone z sosem awokado, oraz Kotlety Z Indyka Żurawinowo-Pomarańczowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło i olej na dużej patelni nonstick na małym ogniu.
Gdy masło topi się, posypać kotlety solą i pieprzem.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Kotlety pogłębiać w mące; strząsnąć nadmiar mąki.
Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; ciepła 2 minuty lub aż masło zmieni kolor na złoty.
Dodać kotlety na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor.
Usuń kotlety z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj sok, musztardę i żurawinę na patelnię, skrobanie, aby poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki (około 5 minut).
SOS podawać na kotletach.