Kotlety Wieprzowe Z Parmezanem
Kotlety wieprzowe z parmezanem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka polędwicy wieprzowej, mąka, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Z Parmezanem, Kotlety Wieprzowe Z Parmezanem, oraz Kotlety Wieprzowe Panierowane-Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. cienko pokroić polędwicę po przekątnej na 8 sztuk. Funt plastry do 1/4-cala grubości.
Umieścić jajka w płytkiej misce i lekko ubić. W osobnej misce, połączyć bułkę tartą, sól, i parmezan. Pracując partiami, lekko posmaruj kotlety najpierw w mące, następnie w mieszaninie jaj (pozwalając na kapanie nadmiaru), a na koniec w mieszaninie okruchów chleba.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 4 kotlety. Gotować na złoty kolor, 1 do 2 minut na stronę.
Umieść kotlety na blasze do pieczenia. Wytrzyj patelnię i powtórz z pozostałą oliwą z oliwek i kotletami.
Przenieść do piekarnika i ciepła, aż wieprzowina jest gotowane przez, 8 do 10 minut. Rukolę i pomidory podzielić na poszczególne talerze i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Podawać z kotletami i klinami cytrynowymi.Wskazówka: kiedy nie jest szczyt sezonu pomidorowego, spróbuj użyć intensywnie aromatyzowanych pomidorów Roma (śliwkowych) zamiast pomidorów na winorośli. Użyj 2 Romas dla każdego zwykłego pomidora.