Kotlety wieprzowe z kolendry w sosie Chipotle-orzechowym

Kotlety wieprzowe z kolendry w sosie Chipotle-orzechowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 56 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 35. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, kotlety wieprzowe, kremowe masło orzechowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kotlety wieprzowe po tajsku z orzechami i Panko, Kotlety Wieprzowe Z Orzechami Laskowymi W Sosie Morelowym, oraz Kotlety schabowe z ziemniakami w sosie Pesto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć okruchy krakersów i 1/4 szklanki kolendry w talerzu pie. Kotlety zanurz w jajku, a następnie w mieszaninie okruchów, obracając się, aby równomiernie pokryć obie strony każdego kotleta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy KrakersówOkruchy Krakersów
KolendraKolendra
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
2
Podgrzać 1 Łyżkę. olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać 3 kotlety; gotować 4 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (145F).
4
Zdjąć z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło. Powt. z 1 łyżką. pozostałego oleju i pozostałych kotletów; zdjąć z ognia, a następnie odstawić 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
W międzyczasie rozgrzać pozostały olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać czosnek; gotować i mieszać 2 do 3 min. albo aż do złotego brązu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
7
Dodać bulion, masło orzechowe, paprykę i cukier; wymieszać. Zagotować na średnim ogniu; dusić na średnim ogniu 3 min. lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
PaprykaPapryka
BulionBulion
CukierCukier
8
Podawać kotlety z sosem, orzechami i pozostałą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SOSSOS
OrzechyOrzechy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W35 m.
Porcje35
Ocena Zdrowia0
Magazyn