Kotlety wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
Kotlety wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym wymagają około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 39g białka, oraz 21g tłuszczu. Za $2.3 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, soli, kotletów schabowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Z łyżką wynik 54%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Kotlety Wieprzowe Z Musztardą Miodową, Kotlety Wieprzowe Z Musztardą Miodową, oraz Kotlety wieprzowe miodowo-musztardowe.
Instrukcje
Połącz 1/2 łyżeczki czosnku w proszku, soli i pieprzu; posyp kotlety wieprzowe. Na dużej patelni brązowe kotlety wieprzowe w oleju.
Zdejmij patelnię z ognia i dodaj wino, mieszając, aby poluzować zarumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Zmniejsz ogień do średniego.
Ubij bulion, musztardę, miód i pozostały proszek czosnkowy; gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Ubij w śmietanie; gotuj i mieszaj przez 4-6 minut lub do zgęstnienia.
Włóż kotlety wieprzowe i soki na patelnię. Przykryj i gotuj przez 3-5 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to moje najlepsze typy kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Poppy Monterey Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Poppy Monterey Pinot Noir]()
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.