Kotlety wieprzowe i mus jabłkowy
Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cukier, wodę, jabłka mcintosh i galan oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Mus Jabłkowy, Kotlety wieprzowe i mus jabłkowy, oraz Kotlety wieprzowe i mus jabłkowy.
Instrukcje
Wymieszać mleko i 2 łyżeczki soli w płytkim naczyniu 3-ćwiartkowym, następnie dodać kotlety wieprzowe. Marynować, przykryć i schłodzić, przewracając raz, co najmniej 1 godzinę.
Jabłka obrać, osuszyć i grubo posiekać, a następnie wymieszać z pozostałymi składnikami musu jabłkowego w 3-ćwiartkowym ciężkim rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka rozpadają się, 15 do 20 protokół. Odrzuć liść laurowy i rozetrzyj jabłka widelcem. Przechowywać mus jabłkowy ciepły, przykryty.
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Wymieszaj razem bułkę tartą, czosnek, rozmaryn, tymianek i pozostałą łyżeczkę soli w płytkiej misce.
Podnosić kotlety wieprzowe z mleka 1 na raz, pozwalając nadmiar kapać i pogłębiać w bułce tartej, lekko klepiąc okruchy, aby pomóc przylegać, a następnie przenieść na tacę, układając w 1 warstwie.
Podgrzać 2 łyżki oleju i 2 łyżki masła w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć kotlety wieprzowe w 2 lub 3 partie, bez tłoczenia, obracając się raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 5 do 6 minut na partię.
Przenieść jako gotowane na talerz i ogrzać w piekarniku. (
Dodaj więcej oleju i masła na patelni w razie potrzeby.)
Kotlety wieprzowe podawać z musem jabłkowym.
* Kotlety wieprzowe można marynować w mleku do 4 godzin.* Sos jabłkowy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed podaniem.