Kotlety wieprzowe cytrynowe z sałatką z komosy ryżowej

Kotlety wieprzowe cytrynowe z sałatką z komosy ryżowej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać cytrynowe kotlety wieprzowe z sałatką Quinoa spróbować. Jedna porcja zawiera 3154 kalorii, 400g białka, oraz 146 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $21.28 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę cytrynowo-ziołową, płaskie liście pietruszki, środkowe kotlety żeberka wieprzowego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać quinoa można śledzić to danie główne z Budyń Quinoa jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe ze słodkimi ziemniakami, kapustą i czerwoną sałatką z komosy ryżowej, oraz kotlety wieprzowe cytrynowo-rozmarynowe z sałatką z rukoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kotlety wieprzowe Rub przyprawą ziołową i 1 łyżeczką. sól koszerna. Połowę wieprzowiny podsmażyć w 2 1/2 łyżki. gorąca oliwa z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu 4 do 5 minut z każdej strony lub aż rumiane i gotowane przez. Trzymaj wieprzowinę ciepłą na drucianym stojaku w piekarniku 200. Powtórz procedurę z 2 1/2 łyżki. oliwa z oliwek i pozostała wieprzowina. Wytrzyj patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Przynieś quinoa, 1/2 łyżeczki. sól koszerna i 4 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu 8 do 10 minut lub do miękkości; odcedzić. Powrót do rondla; przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odstawić na 10 minut.
4
Pokrój groszek cukrowy na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
5
Ciepło Pozostałe 1 łyżka. oliwa z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować groch w gorącym oleju 1 minutę lub do jasnozielonego i przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
GrochGroch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Zdjąć z ognia.
9
Puch quinoa widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
10
Dodaj quinoa i cytrynowo-czosnkowy Vinaigrette do mieszaniny grochu snap cukru, i wrzucić do herbu. Wymieszać natkę pietruszki i migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
MigdałyMigdały
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
CytrynaCytryna
CukierCukier
11
Podawać z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia96
Magazyn