Kotlety schabowe z pieczarkowym budyniem chlebowym
Kotlety wieprzowe z budyniem chleb grzybowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 579 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz świeżo zmielony pieprz, olej kuchenny, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Z Pieczarkami, Szybkie Kotlety Schabowe Z Pieczarkami, oraz Miłośnicy Grzybów Kotlety Wieprzowe.
Instrukcje
Masło 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia lub danie zapiekanki o podobnej wielkości. Na dużej patelni nieprzywierającej roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i seler; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Dodać grzyby i tymianek i gotować, aż grzyby zaczną brązowieć, o 5 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać w kostkach chleba, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Wymieszać bulion, jajka i pół na pół.
Mieszankę równomiernie wlać na pieczarki i chleb.
Umieść naczynie w dolnej trzeciej części piekarnika i piecz przez 25 minut.
W międzyczasie rozgrzej olej na patelni na umiarkowanym ogniu.
Pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu posypać kotletami schabowymi.
Dodaj kotlety na patelni i brązowy, o 3 protokół na stronie.
Wyjmij budyń chlebowy z piekarnika po pieczeniu przez 25 minut i ułóż kotlety wieprzowe bezpośrednio na wierzchu. Powrót do piekarnika i gotować, aż mięso jest zrobione i budyń jest po prostu ustawić, 10 do 15 minut dłużej.
Rekomendacja wina: wieprzowina i grzyby mają niesamowite powinowactwo do pinot noir, więc ta kombinacja tych dwóch sprawia, że wybór jest łatwy. Faworyzuj lekko ziemistą Francuską Burgundię nad bardziej owocowymi braćmi z innych krajów. Wino premier Cru oferuje złożoność i skoncentrowany owocowy smak; wino na poziomie wioski będzie lżejsze i prostsze.