Kotlety schabowe w glazurze balsamicznej

Kotlety schabowe w glazurze balsamicznej
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj kotlety wieprzowe w glazurze balsamicznej. Za 2,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 39 g białka i 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Jeśli masz pod ręką cebulę, brązowy cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kotlety wieprzowe w glazurze balsamicznej, Kotlety wieprzowe w glazurze balsamicznej i Kotlety wieprzowe w glazurze balsamicznej.

Instrukcje

1
Posyp kotlety schabowe 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Na dużej patelni podsmaż kotlety na 1 łyżce masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mieszanki Nadzienia Do Chleba Kukurydzianego1 Szklanka Mieszanki Nadzienia Do Chleba Kukurydzianego
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1 1/2 Szklanki Glazury Truskawkowej Bez Cukru1 1/2 Szklanki Glazury Truskawkowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka (6 Uncji) Mrożonego Edamame, Rozmrożonego1 Szklanka (6 Uncji) Mrożonego Edamame, Rozmrożonego
2
Wyjmij i trzymaj w cieple.
3
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na 1 łyżce masła, aż będzie miękka. Wymieszaj ocet, brązowy cukier, rozmaryn i pozostałą sól. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiące Płatki Ryżowe O Smaku CzekoladowymChrupiące Płatki Ryżowe O Smaku Czekoladowym
Czerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości ZapałkiCzerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki
16 Surowych Małży Drobnoszyjnych W Półskorupie16 Surowych Małży Drobnoszyjnych W Półskorupie
1 1/2 Szklanki Glazury Truskawkowej Bez Cukru1 1/2 Szklanki Glazury Truskawkowej Bez Cukru
1/2 Szklanki świeżych Ziaren Kukurydzy Z 1 Małego Kłosa1/2 Szklanki świeżych Ziaren Kukurydzy Z 1 Małego Kłosa
Słoik Marynowanych Plasterków Imbiru, OdsączonySłoik Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka (6 Uncji) Mrożonego Edamame, Rozmrożonego1 Szklanka (6 Uncji) Mrożonego Edamame, Rozmrożonego
4
Wróć kotlety na patelnię; smaż bez przykrycia na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Szklanka (6 Uncji) Mrożonego Edamame, Rozmrożonego1 Szklanka (6 Uncji) Mrożonego Edamame, Rozmrożonego
5
Wyjmij kotlety na talerz i odstaw na 5 minut przed podaniem. Pozostałe masło wrzucamy na patelnię, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Glazury Truskawkowej Bez Cukru1 1/2 Szklanki Glazury Truskawkowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka (6 Uncji) Mrożonego Edamame, Rozmrożonego1 Szklanka (6 Uncji) Mrożonego Edamame, Rozmrożonego
6
Podawać z kotletami schabowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Kotlety schabowe w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn