Kotlety schabowe w glazurze balsamicznej
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj kotlety wieprzowe w glazurze balsamicznej. Za 2,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 39 g białka i 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Jeśli masz pod ręką cebulę, brązowy cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kotlety wieprzowe w glazurze balsamicznej, Kotlety wieprzowe w glazurze balsamicznej i Kotlety wieprzowe w glazurze balsamicznej.
Instrukcje
Posyp kotlety schabowe 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Na dużej patelni podsmaż kotlety na 1 łyżce masła.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na 1 łyżce masła, aż będzie miękka. Wymieszaj ocet, brązowy cukier, rozmaryn i pozostałą sól. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę.
Wróć kotlety na patelnię; smaż bez przykrycia na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Wyjmij kotlety na talerz i odstaw na 5 minut przed podaniem. Pozostałe masło wrzucamy na patelnię, aż się rozpuści.
Podawać z kotletami schabowymi.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Kotlety schabowe w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.