Kotlety schabowe pieczone z szynką Serrano Vinaigrette
Pieczone kotlety wieprzowe z szynką Serrano Vinaigrette mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $3.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz 4-do kotlety żeberka wieprzowego, gałązki tymianku, fleur de sel i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Provolone-kotlety wieprzowe faszerowane z estragonem Vinaigrette, Kotlety wieprzowe i Squash z pestkami dyni Vinaigrette, oraz Pieczone kotlety cielęce z młodym czosnkiem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni na średnim ogniu, aż tłuszcz jest renderowany, o 6 protokół.
Usuń boczek i rezerwy do innego użycia.
Przenieść 1/3 szklanki kapie z boczku do miarki (dodać olej roślinny do pomiaru 1/3 szklanki, jeśli to konieczne).
Gotować bulion w dużym rondlu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół. Odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotka; smażyć do miękkości, o 3 protokół.
Dodać posiekaną szynkę, następnie brązowy cukier i ocet. Zwiększyć ciepło do medium; mieszać, aż mieszanina będzie syropy, o 2 protokół.
Dodaj zredukowany bulion; gotuj, aż lekko zmniejszy się, około 3 minut.
Wlać przez sitko do tego samego małego rondla; wyrzucić ciała stałe do sitka. Odstaw winegret na bok.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Kotlety schabowe posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu. Praca w partiach, dodać kotlety wieprzowe na patelni; gotować, aż złoty kolor, o 2 protokół na stronę.
Przenieść na patelnię wystarczająco dużą, aby pomieścić kotlety w jednej warstwie.
Dodać gałązki tymianku na patelnię; umieścić w piekarniku i piec do natychmiastowego odczytu termometr włożony do kotletów rejestry 66°, O 8 protokół.
Wyjąć z piekarnika; odstawić podczas wykańczania vinaigrette.
Rewarm vinaigrette na średnim ogniu.
Ubić w boczku i szynce Serrano. Doprawić solą i pieprzem.
Na każdym z 6 talerzy ułożyć 1 kotlet schabowy.
Skropić roztopionym masłem.
Posypać fleur de sel, w razie potrzeby. Spoon vinaigrette over.
Podawać z plackami ziemniaczanymi.