Kotlety schabowe na Dzień Ojca

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych na Dzień Ojca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 668 kalorii, 43g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka oliwy z oliwek, oregano, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Knocks and Kotlets: Knockwurst z przyprawioną kiszoną kapustą i wędzonym kotletem wieprzowym z boczkiem, jabłkiem i cebulą, Herb Prosciutto na kotletach wieprzowych "wieprzowina na wieprzowinie", oraz Pikantne słodkie kotlety wieprzowe w wolnej kuchence-2 składniki Plus wieprzowina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż wieprzowinę w jednej warstwie w dużym piekarniudisz i przykryj octem.
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Skonfiguruj stacje pogłębiania: jedno małe naczynie z mąką, jedno z jajkami, a jedno z panko, skórką, tymiankiem i oregano
Podgrzać dużą żeliwną lub ciężką nonstickskillet na średnim ogniu i dodać 3 łyżki oliwy z oliwek. Doprawić obficie każdy kotletsól i pieprz. Każ dzieciom użyć widelca, aby każdy kotlet najpierw posiekać w mące, następnie w jajku, a następnie w mieszaninie panko; upewnij się, że pokrywają boki, wierzchy i dna, ponieważ każdy centymetr skorupy jest kluczowy.Następnie niech dzieci oddają je toMom (lub ktokolwiek gotuje), aby mogła je włożyć do gorącego oleju. Pracując w 2 partiach, gotuj kotlety schabowe-wycierając patelnię ręcznikiem papierowym po pierwszej partii i dodając pozostałe 3 łyżki oleju—aż będą chrupiące i gotowane, około 4 minut na stronę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.