Kotlety Schabowe Kreolskie
Kotlety wieprzowe Creole trwa około 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 3064 kalorii, 495g białka, oraz 92g tłuszczu na porcję. Za 24,75 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką przyprawę kreolską, skondensowaną zupę pomidorową, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 64%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kotlety Wieprzowe Kreolskie, Kotlety Schabowe Kreolskie, oraz Grillowane kotlety wieprzowe Creole BBQ.
Instrukcje
Na dużej patelni brązowe kotlety wieprzowe w oleju z obu stron partiami. Odłóż na bok i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, zieloną paprykę i żółtą paprykę do miękkości.
Włóż kotlety wieprzowe na patelnię.
Połącz zupę, wodę, przyprawę kreolską, pieprz i sól; polej kotlety. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-14 minut lub do miękkości mięsa.
W razie potrzeby podawaj natychmiast z ryżem lub ostudź przed umieszczeniem w pojemniku zamrażarki. Przykryj i zamrażaj do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonych kotletów wieprzowych: rozmrozić w lodówce na noc.
Umieść na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-12 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 165°.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to świetny wybór na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.