Kotlety schabowe balsamiczne i Polenta

Kotlety schabowe balsamiczne i Polenta
Kotlety schabowe balsamiczne i Polenta mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 431 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz ząbki czosnku, mleko, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kotlety Schabowe Glazurowane Balsamicznie, Kotlety Schabowe Glazurowane Balsamicznie, oraz Śliczne Balsamiczne Schabowe Polane.

Instrukcje

1
Przynieś 2 szklanki mleka i bulionu na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu. Stopniowo dodawać polentę. Gotować przez 20 minut lub aż będzie gęsty i bąbelkowy, często mieszając trzepaczką; zdjąć z ognia. Wymieszać z serem śmietankowym. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
PolentaPolenta
BulionBulion
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Umieść ocet w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę (o 5 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
4
Połączyć rozmaryn, sól, pieprz, i czosnek; pocierać mieszaninę na wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Umieścić wieprzowinę na patelni; gotować przez 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness, fastrygowanie octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.
7
Podawać z polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn