Kotlety jagnięce Chipotle
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, Chipotle Lamb Chops może być niesamowitym , bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Za 3,73 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 493 kalorie , 60 g białka i 20 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, pomidorów w puszkach, kotletów jagnięcych i czosnku. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 85% , to danie jest świetne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kotlety jagnięce z sosem curry lub rusztem jagnięcym , Kotlety jagnięce reformowane (panierowane kotlety jagnięce z szynką) iKotlety jagnięce z sosem curry lub rusztem jagnięcym .
Instrukcje
Zmiel chili na pastę za pomocą dużego noża, a następnie wymieszaj w małej misce z sosem adobo, kminkiem i tymiankiem. Dopraw kotlety jagnięce solą i polej mieszanką chili.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub szerokiej, głębokiej patelni na dużym ogniu.
Dodaj kotlety jagnięce i smaż, aż zrumienią się po obu stronach i zacznie tworzyć się skórka, od 8 do 10 minut.
Dodaj cebulę i smaż do miękkości, około 4 minut.
Dodaj czosnek, kolendrę, liście laurowe i cynamon i smaż, aż czosnek będzie miękki, około 3 minuty.
Dodaj pomidory wraz z sokiem; drewnianą łyżką rozdrobnij pomidory i zeskrob przyrumienione kawałki z dna garnka. Kotlety powinny być ledwo zanurzone w płynie; w razie potrzeby dodać do 1/2 szklanki wody. Gotuj, aż mięso będzie miękkie, a sos lekko zgęstniały, około 20 minut.