Kotlety cielęce ze szparagami i smalcem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $12.1 na porcję. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 49g białka, oraz 39g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, szalotkę, liście szałwii plus liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest spektakularne. Spróbuj Kotlety cielęce ze szparagami i smalcem, Pieczony kotlet cielęcy z smalcem, oraz Szparagi Z Morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Szparagi gotować w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będą chrupiące-miękkie, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Drenaż.
3
Szparagi przełożyć do miski z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Dobrze spuścić. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Szparagi owinąć w papierowe ręczniki; umieścić w zamykanej plastikowej torbie i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Torby Ziploc
5
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Podgrzać 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych w ciężkich dużych patelni żaroodpornej lub szerokim garnku z pokrywką na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
7
Dodaj Smalce i smażyć° do miękkości i rumiane, o 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby Morelowe
8
Przenieść morele do miski (nieczyścić patelnię).
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Cukierki Peachie-o
9
Ciepła 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych w tej samej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Kotlety cielęce posypać mąką, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Cielęce
Pieprz
Mąka Uniwersalna
Sól
11
Dodać kotlety cielęce na patelni; gotować, aż rumiane, o 2 protokół na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Cielęce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Przenieś na talerz.
13
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych do tej samej patelni; dodaj połówki szalotki, 6 całe liście szałwii, gałązki tymianku, i liście laurowe na patelni i smażyć, aż szalotki są zmiękczone, o 6 protokół. Powrót kotlety cielęce na patelni; przykryć i piec w piekarniku do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Szałwia Lekarska
Liście Laurowe
Olej Arachidowy
Kotlety Cielęce
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
14
Przelać kotlety i mieszankę szalotki na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
15
Dodaj pozostały olej z orzeszków ziemnych na patelni; dodaj 1/3 Puchar mielone szalotki, pokrojone liście szałwii, i czosnek i sauté 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia Lekarska
Olej Arachidowy
Szalotka
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
16
Dodać szparagi, Smalce i bulion; gotować na wolnym ogniu, aż szparagi będą miękkie, o 5 protokół. Powrót kotlety cielęce na patelni, przykryć, i gotować tylko do podgrzania i ciecz jest lekko zmniejszona, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Cielęce
Szparagi
Grzyby Morelowe
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Na talerze przełożyć kotlety cielęce, mieszankę morelowo-szparagową i soki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Cielęce
Szparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypiorek
1
Lżejszy Pinot Noir pasuje do kotletów cielęcych. Lubimy ziemiste, ciemne smaki jagodowe Domaine Jean Grivot 2004" Les Charmois " Nuits-St. - Georges (47 dolarów).