Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażonymi jabłkami i cebulą

Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażonymi jabłkami i cebulą
Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, Podsmażonymi jabłkami i cebulą wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać golden delicious jabłko, cebula, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Puree słodkie ziemniaki, Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażone jabłka i cebula, Kotlet schabowy smażony z sosem śmietanowo-jabłkowym z szałwii, oraz Pieczony indyk z jabłkami, cebulą, smażonymi liśćmi szałwii i sosem jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kotlet przyprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
2
Ciepła 1/2 łyżka EVOO w średniej patelni na średnim ogniu. Kotlet gotować na złoty kolor, 3 do 4 minut z każdej strony, po przekręceniu kotleta luźno owijając folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Ugotowany kotlet wyjąć na talerz i przykryć, aby był ciepły.
4
Dodać pozostałe EVOO oraz cebulę i jabłka. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem i gotować do miękkości, 5 do 6 minut, od czasu do czasu mieszając. Polać sokiem z 1/2 cytryny i wyjąć na talerz z kotletem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
5
Dodaj 1 łyżkę masła do patelni, a gdy się roztopi, ubić mąkę. Gotować przez 1 minutę, mieszając, następnie ubić cydr i wywar. SOS doprawić solą i pieprzem. Gotować na średnim ogniu przez 3 do 4 minut do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
świeża Resztkaświeża Resztka
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Podawać kotlet pokryty jabłkami i cebulą, SOS wylany na wierzch, a muffin obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn