Kostarykański Guaro Sour i moja podróż do dżungli

Kostarykański Guaro Sour i moja podróż do dżungli
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Kostarykański Guaro Sour i moja podróż do dżungli może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na $19.94 za porcję, ten przepis Pokrowce 78% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 148g białka, 117 g tłuszczu, oraz w sumie 3813 kalorii. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, filet z łososia alaskan keta, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Tilapia Kostarykańska, Marynata Kostarykańska, oraz Marynata Kostarykańska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować ziemniaki: szorować ziemniaki, obrać je, jeśli chcesz (nie mam), a następnie pokroić je wzdłuż na płyty, 3/8 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2
Wytnij płyty wzdłuż na pałki 3/8 cala.
1
Wlać biały wermut do głębokiego, 4-ćwiartkowego, niereaktywnego rondla na dużym ogniu i gotować, aż płyn prawie całkowicie odparuje; dodać śmietanę i gotować płyn ponownie, aż zmniejszy się o połowę. W razie potrzeby wymieszać, aby nie przegotować. W międzyczasie podziel żarówkę kopru włoskiego na pół wzdłuż, usuń rdzeń, przycinaj liściasty koniec i rezerwuj na inne użycie. Pokroić żarówkę w plastry ¼ cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
WermutWermut
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Do zredukowanej śmietany dodać pokrojony koper włoski i czosnek, doprowadzić do wrzenia; wyłączyć ogień i odstawić.Najpierw podsmaż ziemniaki: rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy (lub wysokim, głębokim garnku) do 325 stopni. Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć olej z gotowanych ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wlać ziemniaki z wypełnionej wodą miski do durszlaka, a następnie poklepać je całkowicie do sucha ręcznikami papierowymi. Smażyć ziemniaki w kilku partiach, aby uniknąć tłoczenia oleju, mieszając je, aby równomiernie rozprowadzić w oleju, aż po prostu zaczną się złote, około 4 do 5 minut. Przenieś par ugotowane ziemniaki na papierowy ręcznik wyłożony arkusz patelni i pozwól im dojść do temperatury pokojowej, co najmniej 10 minut i do godziny przed podaniem. Podnieś temperaturę oleju do 375 stopni.Gotować małże: doprowadzić sos śmietanowy z powrotem do wrzenia na średnim ogniu; dodać małże, przykryć patelnię i gotować, potrząsając patelnię raz lub dwa razy, aż zaczną się otwierać; o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Zdjąć pokrywkę i ponownie wstrząsnąć patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Wlać wino, wstrząsnąć i gotować przez kolejne 2 minuty lub tak, aż wino zmniejsza niektóre. Przykryć patelnię, zdjąć z ognia i odstawić.Daj ziemniakom drugą smażyć: pracując z około połową ziemniaków na raz, smażyć na oleju o temperaturze 375 stopni, aż będą złociste i chrupiące, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Osuszyć je na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia; wrzucić do koszernej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Do dużej miski wlać małże i cały bulion; udekorować szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Podawać w pojedynczych miseczkach z frytkami na boku.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Przygotuj 6-porcyjny ekspres do espresso zgodnie ze wskazówkami producenta i zaparz dzbanek mocnej kubańskiej kawy lub espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Umieścić cukier w dużej szklanej miarce i dodać 1 lub 2 łyżki gorącej kawy lub espresso. Za pomocą małej trzepaczki ubić cukier z kawą lub espresso, aż blady, gęsty i prawie rozpuszczony, około 1 minuty. Wymieszaj pozostałą gorącą kawę lub espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
11
Niech piana wzrośnie do góry, a następnie wlać do filiżanek typu espresso i natychmiast podawać.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
12
Przygotuj piersi kaczki: odciąć nadmiar tłuszczu i skóry z piersi kaczki do neaten wygląd, ale pozostawić tyle tłuszczu, aby pokryć jedną stronę mięsa dla smaku. Zdobądź skórę w krzyżowym wzorze i przyprawiaj obie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
13
Pozostaw w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.Przygotuj sos kolendrowy z miodu: wysusz nasiona kolendry na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż wydzielą pikantny aromat i będą ciemne (ale nie przypalone), około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Umieścić w moździerzu i zmiażdżyć tłuczkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
15
Miód i sos sojowy umieścić w dużym rondlu i powoli doprowadzić do wrzenia, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
16
Dodać bulion i pokruszone nasiona kolendry i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1
Umieścić pierś, od strony skóry w dół,na chłodnej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gotować przez 10 minut, często naciskając kaczkę, aby była jak najbardziej płaska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Usuń cały tłuszcz z patelni, Odwróć kaczkę i gotuj przez kolejne 7 minut lub do czasu, aż zrobisz to według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Niech kaczka odpoczywa na stojaku w pobliżu pieca przez 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
Podawać: pokroić kaczkę i ułożyć z ciastami Polenta, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Skropić sosem na talerzu i udekorować kolendrą.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6
W garnku na średnim ogniu zagotuj wodę, przyprawę i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Trzepaczka w polencie. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i gotuj, aż mieszanina opuści bok patelni, około 5 minut, stale ubijając. Po ugotowaniu wymieszać z parmezanem. Obróć polentę na arkusz plastikowej folii i pozostaw ją do momentu, aż będzie wystarczająco chłodna, aby ją obsłużyć. Następnie zwiń go w ciasną kłodę i przekręć końce. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia i przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 1 godzinę.Rozpakuj schłodzoną rolkę polenty i pokrój w plasterki o grubości ½ cala. W patelni nieprzywierającej lub żeliwnej podgrzej olej na średnim ogniu. Smażyć ciasta na złoty kolor z obu stron, obracając raz, o 3 protokół z każdej strony. Ciasta polenta powinny być twarde i chrupiące na zewnątrz, ale wilgotne i gorące w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Wyjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Podawać natychmiast.Jak to: jak Ładowanie...
10
Filet rybny opłukać i osuszyć. z ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
11
Pokroić na 2-calowe kawałki.
12
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku z pokrywką ustawioną na średnim ogniu, aż się połyska i prawie się pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
13
Dodaj stronę skóry ryb do garnka i gotuj, aż skóra będzie bardzo chrupiąca i uwolni się z garnka. Nie daj się pokusić, aby przesunąć rybę, dopóki się nie uwolni. Obniżyć ogień do średniego, obrócić rybę i gotować kolejne 2 lub 3 protokół. Nie musi być gotowane do końca w tym momencie. Przenieś rybę na papierowy ręcznik wyłożony płytką, aby osuszyć, skóra do góry. Gdy patelnia jest jeszcze ciepła, ostrożnie wytrzyj nadmiar oleju z garnka za pomocą wystarczająco dużego Wadu ręczników papierowych, aby chronić dłonie przed poparzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Odsączoną rybę włóż z powrotem na patelnię, skórkę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Dodać czosnek, posiekany pomidor, pastę curry, mleko kokosowe, liść kaffiru, sól i pieprz. Przykryć i dusić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
16
Podawać z ryżem.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

1kaffir liśćkaffir liść1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2Spód: okruszki z herbatników grahamszczypiorek mielonyszczypiorek mielony1zostawićkolendra jako ozdoba, do smakukolendra jako ozdoba, do smaku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona kolendrynasiona kolendry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1koper włoskikoper włoski12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek obrany i mielonyczosnek obrany i mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoZielona pasta curryZielona pasta curry2krewetki i żyłkidrobno zmielona kawa Kubańska lub espresso (w razie potrzeby)drobno zmielona kawa Kubańska lub espresso (w razie potrzeby)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1szczyptaeash koszerna sól i świeżo popękany pieprzeash koszerna sól i świeżo popękany pieprz2pinchsRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy907papryka habaneroświeże żywe małżeświeże żywe małże2krewetki i żyłkiolej (do smażenia)olej (do smażenia)2krewetki i żyłkioliwa z oliwek jako konieczność smażeniaoliwa z oliwek jako konieczność smażenia28papryka habaneroParmezan tartyParmezan tarty2pinchspopękany czarny pieprzpopękany czarny pieprz2krewetki i żyłkiświeżo popękany czarny pieprz w razie potrzebyświeżo popękany czarny pieprz w razie potrzeby9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż gotowany na ciepłoryż gotowany na ciepło907papryka habaneroziemniaki russetziemniaki russet680papryka habanerofilet z łososia ALASKAN keta, ze skórąfilet z łososia ALASKAN keta, ze skórą2krewetki i żyłkisól w razie potrzebysól w razie potrzeby591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiały wermutbiały wermut3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda lub mlekowoda lub mleko
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia73
Magazyn