Koreański Kurczak Smażony (Yangnyeom Chikin)

Koreański smażony kurczak (Yangnyeom Chikin) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu. Mieszanka sosu oy, skrzydełka kurczaka wingtips i drumlets, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Koreański Kurczak smażony (yangnyeom Chikin), Koreański Kurczak smażony (yangnyeom Dak), oraz Koreański Kurczak Smażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać solą skrzydełka kurczaka, przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. To nie tylko Pory roku kurczaka, wyciąga dodatkową wilgoć z powierzchni kurczaka, co ułatwia chrupanie. Aby zrobić sos, połączyć brązowy cukier, sos sojowy, gochujang, soju, czosnek, imbir i olej sezamowy na patelni i gotować, aż zacznie się syropy. Smak sosu i dodać gochugaru, aż to pikantność chcesz go. Przecedzić sos przez sito o drobnej siatce, aby usunąć cząstki stałe. Jest to ważne, ponieważ ciała stałe mają tendencję do zbrylania się na powierzchni kurczaka, powodując, że skóra traci swoją kruchość.
Dodaj około 2 " oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 320 stopni F (160C). Wyjmij kurczaka z lodówki i użyj papierowych ręczników, aby usunąć jak najwięcej wilgoci z powierzchni kurczaka. Ważne jest, aby kurczak był bardzo suchy, ponieważ rozpryskuje się w gorącym oleju, powodując bałagan, a skóra nie będzie tak ładnie chrupiąca.
Posyp skrobię ziemniaczaną i wrzuć kurczaka, aby równomiernie pokryć każdy kawałek cienką warstwą skrobi. Skrzydełka kurczaka smażyć partiami przez 10 minut. W rzeczywistości można wcisnąć kilka skrzydeł, o ile są całkowicie zanurzone.
Przełożyć na talerz i kontynuować smażenie reszty skrzydeł. Zwiększyć ciepło oleju do 375 stopni F (190C). Kurczaka smażyć ponownie, aż skrzydełka staną się złotobrązowe (około 2-3 minut).
Przenieść skrzydła bezpośrednio do miski glazury i szybko wrzucić do płaszcza lekko z glazury.
Przełożyć natychmiast na półmisek. Jeśli siedzą w sosie zbyt długo będą chłonąć zbyt dużo płynu i stracić swoją chrupkość.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.