Koper Włoski-Tarta Pomidorowa
Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koper włoski, oliwę z oliwek, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Karmelizowana tarta z koprem włoskim i jabłkiem, Tarta cebulowa z musztardą i koprem włoskim, oraz Tarta Cebulowa Z Musztardą I Koprem Włoskim.
Instrukcje
Na lekko posypanej mąką desce rozwałkuj ciasto na okrągłą szerokość 14 cali.
Przełożyć ciasto na 12-calową patelnię z wyjmowaną obręczą. Naciśnij na patelnię i przyciąć zwisające ciasto, naciskając krawędź do krawędzi patelni. Zachowaj resztki ciasta do innego użycia lub wyrzuć. Nakłuj dno widelcem, przykryj folią i zamrozić 30 minut lub do 1 tygodnia.
Tymczasem przycinaj i odrzucaj podstawę kopru włoskiego, wraz z twardymi zielonymi łodygami. Cienko pokroić głowę kopru w poprzek.
Rozgrzej piekarnik do 350 (konwekcja nie jest zalecana). Ustaw patelnię 10-12 cali na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek, koper włoski i szalotkę. Gotować, często mieszając, aż warzywa będą złote, około 30 minut.
Posypać natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku, zdjąć z ognia.
Wyjąć skórkę z zamrażarki i wstawić (jeszcze na patelnię) do nagrzanego piekarnika.
Piec na złoty kolor, o 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i równomiernie polać parmezanem, następnie mieszaniną kopru włoskiego z szalotką, a następnie pomidorami.
Piec, aż ser zacznie się blady złoty kolor, o 10 do 15 minut dłużej.
Zdjąć obręcz patelni, pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Do-ahead porady: zrobić ciasto przez krok przechowywać zamrożone, zawinięte szczelnie, do 1 tygodnia. Dodać koper-szalotka polewa do 3 dni przed. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, aż będzie gotowy do użycia.