Koper Włoski-Tarta Pomidorowa

Koper Włoski-Tarta Pomidorowa
Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koper włoski, oliwę z oliwek, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Karmelizowana tarta z koprem włoskim i jabłkiem, Tarta cebulowa z musztardą i koprem włoskim, oraz Tarta Cebulowa Z Musztardą I Koprem Włoskim.

Instrukcje

1
Na lekko posypanej mąką desce rozwałkuj ciasto na okrągłą szerokość 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
2
Przełożyć ciasto na 12-calową patelnię z wyjmowaną obręczą. Naciśnij na patelnię i przyciąć zwisające ciasto, naciskając krawędź do krawędzi patelni. Zachowaj resztki ciasta do innego użycia lub wyrzuć. Nakłuj dno widelcem, przykryj folią i zamrozić 30 minut lub do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
3
Tymczasem przycinaj i odrzucaj podstawę kopru włoskiego, wraz z twardymi zielonymi łodygami. Cienko pokroić głowę kopru w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
BazaBaza
4
Rozgrzej piekarnik do 350 (konwekcja nie jest zalecana). Ustaw patelnię 10-12 cali na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
5
Dodaj oliwę z oliwek, koper włoski i szalotkę. Gotować, często mieszając, aż warzywa będą złote, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
Koper WłoskiKoper Włoski
6
Posypać natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku, zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
7
Wyjąć skórkę z zamrażarki i wstawić (jeszcze na patelnię) do nagrzanego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Piec na złoty kolor, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z piekarnika i równomiernie polać parmezanem, następnie mieszaniną kopru włoskiego z szalotką, a następnie pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
PomidorPomidor
SzalotkaSzalotka
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec, aż ser zacznie się blady złoty kolor, o 10 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Zdjąć obręcz patelni, pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Do-ahead porady: zrobić ciasto przez krok przechowywać zamrożone, zawinięte szczelnie, do 1 tygodnia. Dodać koper-szalotka polewa do 3 dni przed. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Koper WłoskiKoper Włoski
CiastoCiasto
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia88
Magazyn