Konserwa Żurawinowa
Cranberry Conserve może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 22. Jedna porcja zawiera 672 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rodzynek, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 34%. Spróbuj Konserwa Żurawinowa, Konserwa Żurawinowa, oraz Konserwa Żurawinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żurawinę, jabłka, rodzynki i wodę w płaskim czajniku. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i dusić, często mieszając, 10 minut lub aż żurawina są miękkie. Podzielić mieszaninę na 4 równe porcje.
Jedną porcję mieszanki żurawinowej wrzucić do czajnika.
Dodać jedną czwartą skórki pomarańczy i sok i 3 szklanki cukru; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; gotować, często mieszając, aż mieszanina zarejestruje 220 na termometrze cukierkowym lub do arkuszy mieszaniny z zimnej metalowej łyżki.
Dodać jedną czwartą orzechów pekan; dobrze wymieszać.
Usuń z ciepła; odtłuścić pianę.
Chochla konserwować w gorących sterylizowanych słoikach, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Pokrywa z metalowymi pokrywkami i ciasnymi taśmami ŚRUBOWYMI. Proces w łaźni z wrzącą wodą 15 minut. Powtórz procedurę 3 razy, za każdym razem używając jednej czwartej pozostałych składników.