Konserwa Jagodowo-Klonowo-Orzechowa
Konserwa jagodowo-Klonowo-orzechowa to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 40 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 50 i kosztuje 19 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, porzeczki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Granola jagodowo-Klonowo-orzechowa Parfaits, Klon i tosty Pecan Pie z Klon bitą śmietaną, oraz Muffinki klonowe z klonową glazurą (Low Carb).
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować konserwy, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść pięć (4-uncji) słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia słoików i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż woda się gotuje, a następnie wyjąć patelnię z ognia i pozostawić paski i pokrywki na odpoczynek w gorącej wodzie, aż będzie gotowa do użycia.
Owoce jagodowe pulsować w maszynce kilka razy, aż grubo posiekane.
Przełożyć Borówki do średniej wielkości, o grubym dnie.
Dodaj syrop klonowy, sok z cytryny i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować pięć minut, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać z brązowym cukrem i porzeczkami. Powrót do gotowania na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje, o 30 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z orzechami pekan i cynamonem.
Chochla na gorąco konserwować w gorących sterylizowanych słoikach, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut.
Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.