Kompot Rabarbarowo-Truskawkowy
Kompot rabarbarowo-truskawkowy może być właśnie sosem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 507 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka fasoli waniliowej, truskawek, kruchych ciasteczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kompot rabarbarowo-truskawkowy, Kompot Truskawkowo-Rabarbarowy, oraz Kompot Truskawkowo-Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Truskawki opłukać i wyhodować; każdą na pół pokroić wzdłuż. Dobrze spłukać rabarbar; odciąć i wyrzucić końcówki. Pokrój łodygi w poprzek na kawałki 3/4 cala.
W 3-do 4-quart patelni, wymieszać 3/4 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej.
Dodać jagody i zmiażdżyć maserem ziemniaczanym.
Pokrój fasolę wanilii na pół wzdłuż i zeskrobaj nasiona na patelnię.
Dodaj wanilię, skórkę pomarańczową, cynamon i rabarbar. Przykryć i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar będzie miękki po przekłuciu, 15 do 20 minut. Smak i dodać więcej cukru w razie potrzeby.
Usuń wanilię. Łyżka kompot do misek. Top z gałkami (1/2 szklanki każda) lodów i ciastek kratowych.