Kompot Owocowy
Kompot owocowy to bezglutenowe i wegańskie SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gruszki bartlett, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kompot z owoców, Kompot Owocowy, oraz Kompot Owocowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Całe jabłka i gruszki umieścić w dużej żaroodpornej misce i przykryć wrzącą wodą.
Odstawić 10 minut, obracając owoce kilka razy.
Odcedzić; owoce obrać i pokroić na kawałki.
Wymieszać razem jabłka, gruszki, cukier, 2 łyżki. sok z cytryny i cynamon w 3,5 qt. rondel. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 8 minut lub do miękkości.
Delikatnie wymieszać ze śliwkami i gotować 2 do 3 minut lub aż śliwki będą miękkie.
Wyjąć z ognia; wymieszać wanilią i, w razie potrzeby, dodatkową 1 łyżką. sok z cytryny.
Podawać na ciepło lub na zimno.