Kolorowe Łódki Z Cukinii
Kolorowe łódki z cukinii to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 12g tłuszczu i w sumie 163 kalorii. Jeśli masz pod ręką cukinię, pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kolorowe Włócznie Cukinii, Łódki Z Cukinii, oraz Łódki Z Cukinii dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Odetnij cienki plasterek z dna cukinii, aby leżał płasko.
Wytnij cienki plasterek wzdłuż cukinii i wyrzuć. Zgarnij miazgę, pozostawiając 1/4 cala. shell. Posiekaj 1 szklankę miąższu; odstawić.
Umieść muszle cukinii w nie natłuszczonym 8-calowym. kwadratowe naczynie do kuchenki mikrofalowej. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 3 minuty lub do uzyskania chrupiącej miękkości; odcedź i odstaw na bok.
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej połącz grzyby, cebulę i zarezerwowany miąższ cukinii. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 4 minuty; odcedzić.
Podgrzej 1-2 minuty dłużej; dokładnie odcedź. Dodaj kukurydzę, masło, tymianek, bazylię, sól i pieprz. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 1 minutę. Dodaj sos sałatkowy i 1/4 szklanki sera. Włóż do łódek z cukinii.
Kuchenka mikrofalowa, odkryta, na wysokości przez 2-3 minuty.
Posyp pozostałym serem; na wierzch z pomidorami. podgrzewaj 1-2 minuty dłużej lub do momentu, gdy warzywa będą miękkie, a ser się rozpuści.
Odstaw na 3-5 minut przed podaniem.