Kolorowa frittata śniadaniowa
Kolorowa Brunchowa Frittata wymaga od początku do końca około 1 godziny i 10 minut . Ten przepis służy 15 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 215 kalorii . Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 5 osób. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką bazylię, ser Colby-Monterey Jack, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 42% , to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kolorowa Frittata , Kolorowa Frittata i Niedzielny Brunch: Ricotta Frittata .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż na oleju szparagi, pieczarki, paprykę i cebulę, aż będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj pomidory; odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj jajka, śmietanę, ser Colby-Monterey Jack, pietruszkę, bazylię, sól i pieprz; wymieszać z mieszanką warzywną.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45 minut.
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty i wyjęty.
Przed krojeniem odstaw na 10 minut.
Polecane wino: Wino Musujące
Wino musujące to mój najlepszy wybór do Frittaty. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.