Kolacja: weneckie Spaghetti z sardynkami
Kolacja: weneckie Spaghetti z sardynkami to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 843 kalorie. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką mleko, spaghetti, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Sardynki Deviled, Dziś Kolacja: sardynki z salsą cytrynowo-miętową, oraz Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami).
Instrukcje
Rozgrzać masło i oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować delikatnie przez 20 minut, aż bardzo miękkie i po prostu zaczyna się złocisty.
W międzyczasie odcedzić, kości i drobno posiekać sardynki. Przynieś garnek słonej wody do wrzenia.
Gdy cebula jest ugotowana, dodaj sardynki i kroplę wody do cebuli i podgrzej.
Dodać mleko i doprowadzić do lekkiego wrzenia, następnie włączyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż sardynki stopić i sos zgęstnieje, 5 do 10 protokół.
Makaron gotować do al dente.
Odcedzić i dodać do sosu, zastrzegając trochę wody makaronu w przypadku, gdy robi się suchy. Wymieszać, doprawić solą i dużą ilością pieprzu i podawać.