Kolacja: sałatka ze szpinakiem, groszkiem i serem Feta

Kolacja: sałatka ze szpinakiem, groszkiem i serem Feta
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Kolacja dziś wieczorem: szpinak, groszek, i sałatka z serem Feta może być ogromny przepis, aby spróbować. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 4. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, ser feta, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja: sałatka szpinakowa z soczewicą i chrupiącym kozim serem, Kolacja: sałatka z zielonej soczewicy ze szpinakiem i kozim serem, oraz Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać groszek i blanszować we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż będzie jasnozielony, ale nie za sypki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2
Odcedzić i zanurzyć w misce z lodowatą wodą, aby wstrząsnąć i zatrzymać gotowanie; to również zachowuje kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
PrzetworyPrzetwory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Szpinak dobrze umyć, a następnie osuszyć w szpinaku sałatkowym lub na ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad SpinnerSalad Spinner
4
Szpinak i groszek łączymy w miseczce i dodajemy oliwę z oliwek, aż lekko się ubiorą, a następnie dodajemy o połowę mniej soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i wrzucić delikatnie, dostosowując sos w razie potrzeby. Wierzch z pokruszoną fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn