Kolacja: sałatka ze szpinakiem, groszkiem i serem Feta

Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Kolacja dziś wieczorem: szpinak, groszek, i sałatka z serem Feta może być ogromny przepis, aby spróbować. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 4. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, ser feta, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja: sałatka szpinakowa z soczewicą i chrupiącym kozim serem, Kolacja: sałatka z zielonej soczewicy ze szpinakiem i kozim serem, oraz Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać groszek i blanszować we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż będzie jasnozielony, ale nie za sypki.
Odcedzić i zanurzyć w misce z lodowatą wodą, aby wstrząsnąć i zatrzymać gotowanie; to również zachowuje kolor.
Szpinak dobrze umyć, a następnie osuszyć w szpinaku sałatkowym lub na ręcznikach.
Szpinak i groszek łączymy w miseczce i dodajemy oliwę z oliwek, aż lekko się ubiorą, a następnie dodajemy o połowę mniej soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i wrzucić delikatnie, dostosowując sos w razie potrzeby. Wierzch z pokruszoną fetą.