Kolacja: pieczona ryba ze słoną bułką tartą
Kolacja dziś wieczorem: pieczone ryby ze słoną bułką tartą może być tylko danie główne szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,06 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 48g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, pietruszkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: pieczone ostrygi Altona Browna z karczochem i okruchami Panko, Pieczona ryba z migdałami, cytryną i bułką tartą, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Pikantne Kotlety Jagnięce Miętowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Tymczasem obie strony filetów rybnych przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli. W naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie filety w jednej warstwie, wlać 3 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny, białe wino i kolejną 1/4 łyżeczki soli.
Miksturę ubić widelcem, a następnie dodać zmiażdżony czosnek.
Dodać filety do naczynia do pieczenia, obracając się płaszcz w opatrunku. Ułóż je od strony skóry w dół.
W średniej wielkości misce połącz skórkę z cytryny, pietruszkę, oregano, płatki czerwonej papryki i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Dodać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucić dobrze, aż bułka tarta są wilgotne.
Łyżka mieszanki okruchów chleba na wierzchu filetów rybnych w lekkiej, równej warstwie.
Przenieś naczynie do pieczenia do piekarnika i gotować, aż filety rybne są gotowane i bułka tarta są rumiane. Czas pieczenia zależy od grubości filetów. Moje zajęło mniej niż 10 minut, chociaż mogło to potrwać od 15 do 20 minut.
Filety podawać z sokami pozostawionymi w naczyniu do pieczenia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.