Kolacja dziś wieczorem: Potrawka z indyka z pieczarkami
Kolacja dziś wieczorem: Potrawka z indyka z pieczarkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 33g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,08 zł za porcję. Jeśli masz żółtka, pierś z indyka, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Quesadillas z grzybami, Kolacja: kalafior z boczkiem i pieczarkami, oraz Kolacja dziś wieczorem: komosa ryżowa z Chardą i grzybami.
Instrukcje
Rozgrzać masło i 2 łyżki oleju na dużej patelni na dużym ogniu. Kiedy piana maślana zacznie opadać, dodaj indyka i gotuj szybko na złoty kolor.
Wyjąć indyka łyżką szczelinową i odstawić, pozostawiając mieszaninę oleju / masła na patelni. Obniżyć ogień i dodać cebulę i 1 cały ząbek czosnku. Sauté przez 5 minut, aż przezroczyste.
Indyka na patelnię z cebulą i dodać wino. Przykryć i pozostawić zawartość gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Plastry grzybów posmarować oliwą z oliwek i dodać do patelni. Posiekaj pozostały ząbek czosnku i dodaj wraz z pietruszką i wywarem. Dusić jeszcze 30 minut. W międzyczasie żółtka ubić z 1 łyżką wody, przecedzonym sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem w misce. Odstawić.
Po upływie 30 minut wyjąć patelnię ze źródła ciepła i wlać mieszaninę jajeczną.
Szybko wymieszać, aby nie skrzepnąć jajka.