Kolacja dla dwojga: małże Kokosowe z imbirem, trawą cytrynową, Chili i kolendrą na makaronach ryżowych
Kolacja dla dwojga: Kokosowe małże z imbirem, trawa cytrynowa, Chili i kolendra na makaronem ryżowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $5.4 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 1197 kalorii. Ten przepis służy 2. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 150 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz imbir, sok z 1 limonki, kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pikantne małże z imbirem i trawą cytrynową, Małże w rosole imbirowo-cytrynowym, oraz Herbata z imbiru i trawy cytrynowej-małże gotowane na parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko kokosowe i wodę do dużego garnka na małym ogniu. W międzyczasie pokroić imbir w rund. Połówki trawy cytrynowej i ubić ją tępą stroną noża, aby uwolnić jej smak. Oderwij liście z łodyg kolendry. Obierz trzy paski skórki z limonki za pomocą obieraczki do warzyw.
Do mleka kokosowego dodaj imbir, trawę cytrynową, łodygi kolendry (pozostaw liście na później) i skórkę z limonki. Podnieś ciepło do wysokiej, doprowadzić mieszaninę mleka kokosowego do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło aż do najniższego ustawienia. Przykryć garnek i dusić bulion przez 25 minut.
Podnieść ciepło do wysokiej i dodać chili i małże. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie małże otworzą się 3 do 5 minut. Doprawić do smaku solą i wymieszać z grubsza posiekanymi liśćmi kolendry.
Makaron podzielić między dwie miski do serwowania, następnie podzielić małże i bulion na makaron.
Podawać od razu z klinami limonki
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.