Koktajl krewetkowy z sosem Serrano-miętowym
Koktajl krewetkowy z sosem Serrano-miętowym może być tylko hor d ' oeuvre, którego szukasz. Za 56 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 138 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oleju chili, octu z białego wina, liści kolendry i chili serrano. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 16%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane krewetki w liściach sałaty z sosem Serrano-miętowym, Smokey Filet z Serrano-Papaya Salsan i Serrano-mięta-kolendra Chutney, oraz Salsa De Serrano Rojo (Czerwony Sos Serrano).
Instrukcje
W przypadku krewetek: zagotuj duży garnek osolonej wody. Wyłącz ogień, dodaj krewetki i odstaw do wody, aż się ugotują, około 3 minut.
Odcedź i ostudź. Obierz krewetki, pozostawiając ogony i devein. Dopraw krewetki solą. Wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do podania.
Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem soli, w blenderze. Puls, aż będzie gładki. Dopraw solą. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Doprowadź krewetki do temperatury pokojowej tuż przed podaniem.
Skrop olejem chili, jeśli używasz.
Posyp krewetki kilkoma liśćmi kolendry.
Podawaj krewetki z sosem serrano-miętowym do maczania.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Koktajl z krewetek naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.