Kokosowe curry Tofu z Zielonym ryżem jaśminowym

Kokosowe curry Tofu z Zielonym ryżem jaśminowym
Kokosowe curry Tofu z Zielonym ryżem jaśminowym to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 491 kalorii, 15g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, kolendrę, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż basmati można śledzić to danie główne z Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, oraz Doskonale Ugotowany Kokosowy Ryż Jaśminowy Bez Kuchenki Ryżowej.

Instrukcje

1
Wymieszać rozdrobnione kokosa w małej patelni nonstick na średnim ogniu, aż światło złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KokosRozdrobniony Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przynieś 1 3/4 szklanki wody i soli do wrzenia w ciężkim średnim rondlu. Wymieszać z ryżem; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, o 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Tymczasem, puree kolendra, 1/2 szklanki mleka kokosowego, 1 łyżeczka imbiru, sok z limonki, i połowę czosnku w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przecier z kokosem wymieszać z ryżem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
RyżRyż
6
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać tofu; smażyć na złoty kolor, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodaj cebulę, curry, kminek, czerwoną paprykę, pozostały imbir i pozostały czosnek. Stir-fry 1 minuta. Wymieszać z pomidorami i pozostałym mlekiem kokosowym. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
KminekKminek
Curry W ProszkuCurry W Proszku
9
Podziel ryż na 4 talerze. Top z mieszaniny tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Posypać orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
11
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i sklepach z żywnością naturalną.
12
** Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods wielu supermarketów.
13
W porcji: kalorie, 433; tłuszcz całkowity, 20 g; Tłuszcze nasycone, 5 g; cholesterol, 0
14
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn