Klopsiki w zielonym sosie (Granatine con Salsa Verde)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj klopsików w zielonym sosie (Granatine con Salsa Verde). Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 33g tłuszczu i w sumie 466 kalorii. Za $2.09 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Mieszanka kaparów, jajek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Salsa Verde (Włoski Zielony Sos), Pollo Con Salsa Verde (Kurczak Z Zielonym Sosem), oraz Salsa Verde - zielony sos pomidorowy do Enchiladas dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Chleb namoczyć w wodzie na 5 minut, wyjąć z wody i ręcznie wycisnąć płyn.
Namoczony chleb przełożyć do dużej miski, dodać wołowinę i kiełbasę i ręcznie wymieszać do połączenia.
Dodaj czosnek, bazylię, jajka i pecorino i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Z mieszanki mięsnej zrób kulki wielkości piłki golfowej i odłóż na bok.
Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej 1 szklankę oleju do wędzenia. Gotuj klopsiki na oleju na złoty kolor i ugotuj, w razie potrzeby pracując partiami, aby uniknąć przepełnienia patelni.
Wyjmij klopsiki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i trzymaj w cieple.
W misce roboczej robota kuchennego przetrzyj pozostałe 1/2 szklanki oleju, anchois, kaparów, pietruszki, mięty i białego octu.
Polej połowę sosu ciepłymi klopsikami, a drugą połowę podawaj z boku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Seaglass rosé z Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![SeaGlass Rose z Pinot Noir]()
SeaGlass Rose z Pinot Noir
Piękne odbicie dziewiczego przybrzeżnego terroir hrabstwa Monterey, różowe otwiera się pachnącymi poziomkami i suszonymi płatkami róż na nosie. Smaki soczystej wiśni idojrzałe maliny są zrównoważone orzeźwiającą kwasowością i chrupiącym, czystym wykończeniem. To tętniące życiem wino jest zróżnicowanym partnerem menu, wyjątkowo dobrze komponując się z prosciutto i ciastami melonowymi lub krabowymi z pikantnymi aioli.