Klopsiki W Stylu Waikiki
Klopsiki w stylu Waikiki mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 441 kalorii, 23G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,15 USD za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 73 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Mieszanka mleka, mielonej wołowiny, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać ocet można śledzić to danie główne z Placek Z Octem jako deser. Z łyżką wynik 51% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Klopsiki W Stylu Waikiki, Klopsiki Waikiki, oraz Chicken Waikiki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Dokładnie wymieszać mieloną wołowinę, bułkę tartą, cebulę, mleko, jajko i sól razem w misce.
Masę rozwałkować w kulki i ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż klopsiki będą rumiane na spodzie, około 25 minut.
Przenieś do powolnej kuchenki.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i brązowy cukier razem na dnie rondla i umieść na małym ogniu.
Dodać zarezerwowany sok ananasowy i ocet; mieszać do uzyskania gładkości. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia przez 1 pełną minutę przed usunięciem z ognia; wlać klopsiki w wolnej kuchence.
Dodaj kawałki ananasa i zieloną paprykę do wolnej kuchenki.
Gotuj mieszaninę w wolnej kuchence na niskim poziomie, aż smaki zostaną dokładnie połączone, 3 do 4 godzin.