Klopsiki w sosie śliwkowym
Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sól, mąkę, sos chili i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na łyżeczkę 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klopsiki z kurczaka w sosie śliwkowym, Smażone na głębokim tłuszczu Tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, oraz Sos Śliwkowy podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wlać mleko na okruchy chleba; odstawić na 10 minut.
Dodaj jajko, sos Worcestershire, cebulę, sól, pieprz i goździki. Crumble wołowiny, wieprzowiny i cielęciny na mieszankę i dobrze wymieszać (mieszanina będzie miękka). Kształt w 1-in. jaja.
Na dużej patelni brązowe klopsiki w oleju w partiach.
Osuszyć na papierowych ręcznikach.
Miejsce w 13. x 9 po. naczynie do pieczenia.
W małej misce rozpuścić bulion w wodzie. Mąkę mieszamy do kapania na patelni, aż się zmieszamy; dodajemy mieszankę bulionową, dżem i sos chili. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 30-45 minut lub aż termometr odczyta 160°.