Klopsiki Cajun

Klopsiki Cajun
Klopsiki Cajun mogą być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. To danie główne ma 330 kalorii, 26g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 24 fanów. Mieszanka masła, pomidorów śliwkowych, dymki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 80%. Spróbuj Klopsiki Przystawkowe Cajun, Klopsiki Cajun w ognistym sosie pomidorowym, oraz Klopsiki z kurczaka Cajun w smacznym sosie śmietanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło umieścić na patelni na małym ogniu. Wymieszać mąkę i gotować, cały czas mieszając, aby zasmażka. Gotować, aż zasmażka będzie w kolorze orzechowym brązowym, upewnij się, że nie pali. Wlać warzywa, czosnek i liść laurowy, krótko wymieszać, następnie wlać pomidory i 1 puszkę wody. Pokruszyć w kostce bulionu, dodać ostry sos, następnie przykryć i gotować przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu, podczas gdy robisz klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przyprawę i trochę przypraw do mielonego indyka. Staraj się nie przesadzać, bo to zahartuje. Uformuj 20 klopsików.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nieprzywierającej i szybko brązowo klopsiki partiami, aż będą ładnie zabarwione ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wymieszać sos, następnie wrzucić klopsiki i gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż indyk zostanie ugotowany. Rozsypać dymkę i kolendrę, i podawać z ryżem lub zacierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować, to mieszanka Santiago Ruiz Albarino. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Santiago Ruiz Albarino Blend
Santiago Ruiz Albarino Blend
Jasne i jasnożółte. Intensywny i złożony aromat owoców (jabłko, gruszka, morela), ziół (werbena cytrynowa, anyż) i nut mineralnych. Pełna, owocowa złożoność powraca w połączeniu z mineralnością mokrego kamienia na podniebieniu przed długim i ostrym wykończeniem. Połączenie pięciu rodzimych odmian winorośli z Rias Baixas sprawia, że jest to wino o wyjątkowym charakterze.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn