Klopsiki Cajun
Klopsiki Cajun mogą być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. To danie główne ma 330 kalorii, 26g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 24 fanów. Mieszanka masła, pomidorów śliwkowych, dymki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 80%. Spróbuj Klopsiki Przystawkowe Cajun, Klopsiki Cajun w ognistym sosie pomidorowym, oraz Klopsiki z kurczaka Cajun w smacznym sosie śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło umieścić na patelni na małym ogniu. Wymieszać mąkę i gotować, cały czas mieszając, aby zasmażka. Gotować, aż zasmażka będzie w kolorze orzechowym brązowym, upewnij się, że nie pali. Wlać warzywa, czosnek i liść laurowy, krótko wymieszać, następnie wlać pomidory i 1 puszkę wody. Pokruszyć w kostce bulionu, dodać ostry sos, następnie przykryć i gotować przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu, podczas gdy robisz klopsiki.
Przyprawę i trochę przypraw do mielonego indyka. Staraj się nie przesadzać, bo to zahartuje. Uformuj 20 klopsików.
Rozgrzać olej w dużej patelni nieprzywierającej i szybko brązowo klopsiki partiami, aż będą ładnie zabarwione ze wszystkich stron.
Wymieszać sos, następnie wrzucić klopsiki i gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż indyk zostanie ugotowany. Rozsypać dymkę i kolendrę, i podawać z ryżem lub zacierem.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować, to mieszanka Santiago Ruiz Albarino. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Santiago Ruiz Albarino Blend]()
Santiago Ruiz Albarino Blend
Jasne i jasnożółte. Intensywny i złożony aromat owoców (jabłko, gruszka, morela), ziół (werbena cytrynowa, anyż) i nut mineralnych. Pełna, owocowa złożoność powraca w połączeniu z mineralnością mokrego kamienia na podniebieniu przed długim i ostrym wykończeniem. Połączenie pięciu rodzimych odmian winorośli z Rias Baixas sprawia, że jest to wino o wyjątkowym charakterze.