Klonowy Łosoś

Klonowy Łosoś
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Klonowy łosoś może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1849 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz czosnek, sól czosnkowa, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Klonowy Łosoś Sojowy, Łosoś Sojowo-Klonowy, oraz Klonowy Łosoś są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce, wymieszać syrop klonowy, sos sojowy, czosnek, sól czosnkowa, i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól CzosnkowaSól Czosnkowa
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Łososia umieścić w płytkim szklanym naczyniu do pieczenia i zalać mieszaniną syropu klonowego. Przykryć naczynie i marynować łososia w lodówce 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieść naczynie do pieczenia w nagrzanym piekarniku i piecz łososia odkrytego 20 minut, lub aż łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn