Klonowo-orzechowe lody z boczkiem kandyzowanym
Klonowo-orzechowe lody z kandyzowanym boczkiem to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 215 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać cukier klonowy, sok z cytryny, połówki orzechów pekan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klonowo-orzechowe lody z boczkiem kandyzowanym, Kandyzowane Lody Z Boczkiem, oraz Klonowo-orzechowe lody z cynamonowymi chipsami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Linia rimmedbaking arkusz z folią.
Umieść stojak w folii centerof.
Ułóż plastry boczku na stojaku.
Posypać 1 łyżka cukru klonowego równomiernie overbacon.
Piec do roztopienia cukru, ok. 8 minut.
Posypać pozostałą 1 łyżkęsugar na tej samej stronie boczku.
Piec do głębokiego brązu i szkliwione, 12 do 14 minut dłużej.
Podgrzej brojlery. Boczek z broilem, aż cukieron top bąbelki gęsto, uważnie obserwujączapobiegać spalaniu, 1 do 2 minut. Fajne baconcompletely na stojaku.
Pokroić w 1/4-calową kostkę.
Połączyć syrop klonowy i cynamonsticks w głębokim średnim rondlu i bringto gotować na średnim ogniu. Reduceheat do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż sosjest zagęszczony i zmniejszony do 1/2 do 2/3 szklanki, o 5 protokół.
Wymieszać sok z cytryny i imbir w sauce.DO naprzód: może być wykonany 2 godziny do przodu.
Pozostawić w temperaturze pokojowej.
Wymieszać pekany i boczek w sosie klonowym.Łyżka lodów do dań deserowych. Łyżki i podawać.