Klon Wędzony Na Zimno-Kotlety Schabowe Szkliwione Balsamicznie
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 409 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka syrop klonowy, ocet balsamiczny, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety Schabowe Glazurowane Balsamicznie, Kotlety Schabowe Glazurowane Balsamicznie, oraz Klonowo-balsamiczne kotlety jagnięce z miętą, prażonymi migdałami i fetą kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zrębki wyjąć z wody i równomiernie rozprowadzić na dnie patelni. Przykryj wierzch szczelnie folią aluminiową. Włóż do piekarnika, aż chipsy się nagrzeją i zaczną palić, około 15 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika i wyjąć folię z patelni. Umieść stojak do pieczenia wewnątrz patelni i ułóż kotlety na górze stojaka, pozostawiając kilka centymetrów przestrzeni między każdym z nich. Szybko przykryć folią ponownie i odstawić na blat kuchenny na 10 do 15 minut.
Podczas gdy kotlety wieprzowe są palenia, umieścić ocet w małej patelni na dużym ogniu i gotować, aż zredukowana do 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić syrop klonowy, ziele angielskie, sól i pieprz, do smaku.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Posmaruj grzbiety olejem rzepakowym.
Kotlety posmarować po obu stronach odrobiną glazury i doprawić solą i pieprzem. Grill po obu stronach, szczotkowanie z większą ilością glazury, aż złoto-brązowy i lekko zwęglone i gotowane do średniej doneness, około 7 minut na stronę.
Wyjąć z grilla, luźno namiot i odstawić na 5 minut.
Przełożyć na półmisek i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.