Klon Teriyaki Filety Z Łososia

Klon Teriyaki Filety Z Łososia
Filety z łososia Maple Teriyaki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 334 kalorie, 35g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Udaj się do sklepu i odebrać syrop klonowy, filety z łososia, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Filety Z Łososia Szkliwione Klonem, Filety Z Łososia Szkliwione Klonem, oraz Pomarańcz-Klon Łosoś Teriyaki.

Instrukcje

1
W małej misce, ubij pierwsze pięć składników, aż do wymieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Usuń 1/2 filiżanki do fastrygowania; przykryć i przechowywać w lodówce.
3
Pozostałą marynatę wlać do dużej plastikowej torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Dodać łososia; uszczelnić worek i włączyć do płaszcza. Przechowywać w lodówce 1-3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
5
Łososia odcedzić, wyrzucając marynatę w worku. Zwilż papierowy ręcznik olejem do gotowania; za pomocą długich szczypiec, pocierać na stojaku do grilla, aby lekko pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
SzczypceSzczypce
6
Ułóż łososia na stojaku grillowym, skórą w dół. Grill, pokryte, na średnim ogniu lub broil 4 w. od ciepła 10-12 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem, fastrygowanie często w ciągu ostatnich 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn