Klon-Szarlotka
Need a deser wegetariański? Klon - Szarlotka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 444 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, tarty jabłka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Szarlotki Cynamonowe, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę i sól.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Podzielić na pół; uformować na 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Rozgrzać piekarnik do 218°. z mąką wałek do ciasta, roll 1 rundy w okrągły 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
W średniej misce wymieszać jabłka i brązowy cukier.
Umieścić w wyłożonej cieście talerzu.
Skropić masłem i 3 łyżkami syropu. Trim zwisające krawędzi ciasta 1/2 cala od krawędzi płyty.
Drugą rundę ciasta rozwałkować na 10-calową okrągłą. Złóż na cztery części i wytnij szczeliny, aby para mogła uciec. Rozłóż ciasto nad nadzieniem; trim zwisająca krawędź 1 cal od krawędzi płyty. Złóż i zwiń górną krawędź pod dolną krawędzią, naciskając na obręcz, aby uszczelnić; flet w razie potrzeby.
Piec 15 minut. Dokonaj ukośnych cięć około 1 cala od siebie przez górną skorupę.
Pozostałą ilość syropu zalać wierzchem. Pokrywaj krawędź paskiem folii od 2 do 3 cali, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec około 25 minut lub aż skorupa jest głęboki złoty kolor, usuwając folię na ostatnie 15 minut pieczenia. Całkowicie fajne.