Klon Orzech Bûche de Noël
Klon Orzech Bûche de Noël może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 10g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka mąki ciasto, cynamon, wanilia, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 41%. Spróbuj Klon Orzech Bûche de Noël, Bûche de Noël, oraz Buche De Noel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 15 - przez 10-przez 1-calową patelnię do pieczenia i dno linii papierem woskowym lub pergaminem. Papier maślany i pył z mąką, wybijając nadmiar.
Orzechy włoskie, mąka, sól, cynamon i 2 łyżki cukru w robocie kuchennym, aż orzechy zostaną drobno posiekane.
Beat razem żółtka, whiskey, wanilia, i 1/3 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż gruby i blady i tworzy wstążkę, która trwa 2 sekundy, aby rozpuścić, gdy beaters są podnoszone, 5 do 8 minut w mikserze stojącym lub 8 do 12 minut z handheld. Złożyć mieszaninę orzechów w 4 partiach.
Ubij białka ze szczyptą soli w innej misce z oczyszczonymi ubijakami ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Dodać pozostałe 2 łyżki cukru 1/2 łyżki na raz, ubijając, i nadal ubijać, aż białka po prostu trzymać sztywne szczyty.
Złóż jedną czwartą białek w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie. Wymieszać 1/2 szklanki ciasta do masła w małej misce do połączenia, a następnie złożyć mieszaninę masła do ciasta delikatnie, ale dokładnie.
Rozprowadź ciasto równomiernie na patelni do pieczenia i rapuj raz na blacie, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Piec ciasto, aż jędrne w dotyku, blady złoty, i zaczyna odciągać od boków patelni, 12 do 16 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 15 minut, a następnie poluzować boki nożem. Nałóż arkusz folii na ciasto i odwróć Stojak na folię, a następnie odwróć ciasto na stojak i usuń papier woskowy. Całkowicie fajne.
Wysunąć ciasto (na folii) z regału.
Rozprowadzić 1 1/4 szklanki masła równomiernie na ciasto i posypać posiekaną kruchą. Używając folii jako pomocy, zwiń ciasto, galaretkę, zaczynając od krótkiego końca. Ostrożnie przenieś ciasto długą metalową szpatułką na talerz i usuń folię.
Ciasto mrozić z około 1 1/2 szklanki maślanej, następnie schłodzić ciasto, aż lukier będzie jędrny, około 30 minut. (Jeśli planujesz zakończyć składanie ciasta w ciągu 1 godziny, zachowaj pozostałą 1/4 szklanki maślanego kremu w temperaturze pokojowej. Jeśli nie, schłodzić pozostały krem maślany, przykryty.)
Wytnij cienki plasterek z jednego końca Bali (aby koniec był równy), a następnie, zaczynając około 1/2 cala od ciętej krawędzi, Wytnij ukośny kawałek z tego samego końca ciasta. Ułóż kawałek na boku ciasta, aby przypominać ciętą gałązkę, używając odrobiny pozostałego masła, aby przykleić kawałek do "dziennika" i przykryć szew. Ułóż odłamki orzecha kruchego dekoracyjnie na torcie.
Ciasto matowe (nieobcięte i bez kruchych odłamków)można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. Schłodzić pozostały krem maślany, przykryć, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem. Jeśli krem maślany wydaje się grudkowaty, ubij mikserem elektrycznym, aż będzie gładki.