Klon-Miso Dijon Łosoś
Klon-łosoś Miso Dijon jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 9395 smakoszy i kucharzy. Mieszanka filetów z łososia, czosnek, musztarda ziarnista i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowany Łosoś Dijon-Klon, Łatwy Grillowany łosoś klonowy z boczkiem, oraz Klon Dijon pieczone szaszłyki z łososia z czosnkiem ziołowym Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marynuj łososia w mieszaninie syropu klonowego, musztardy, miso, octu, sosu sojowego i czosnku przez co najmniej 30 minut.
Ułóż łososia na naczyniu do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku 204°, aż łosoś zacznie łatwo się łuszczyć, około 10 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.