Klon i soja-glazurowany łosoś z czosnkiem i imbirem
Klon i soja glazurowany łosoś z czosnkiem i imbirem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 37g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,22 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 80 smakoszy i kucharzy. Mieszanka łososia, serrano chile, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Karmelizowany klon i czosnek-glazurowany łosoś, oraz Marchew Klonowo-Imbirowa Glazurowana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz czosnek, chile, imbir, kolendra, sos sojowy, woda i syrop klonowy w worku na zamek błyskawiczny wielkości galonów.
Dodać łososia i obrócić do płaszcza. Wycisnąć powietrze, zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez godzinę, obracając raz po 30 minutach.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Łososia wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami. Odstawić.
Przelać zarezerwowaną marynatę do małego garnka z grubym dnem. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować szybko, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki. Odstawić do użycia.
Łosoś Broil dwa cale od źródła ciepła, aż do głębokiego brązu na powierzchni i środek filetu czyta 130 stopni na natychmiastowym termometrze odczytu dla średnio rzadkich, lub 140 stopni dla średnich, 6 do 8 minut. Glazury z obniżonej marynaty i podawać natychmiast.