Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną
Klon glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 1030 kalorii, 100g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.81 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sałatki gruszkowo-ziemniaczanej, oliwy z oliwek, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną, Klon Szkliwiony Gruszka Płatki Owsiane, oraz Klonowo-glazurowane tarty gruszkowo-orzechowe.
Instrukcje
Ubij razem musztardę, syrop klonowy, sok z limonki i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Odstawić.
Doprawić tuńczyka z obu stron solą i pieprzem.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej żeliwnej patelni na dużym ogniu.
Dodaj tuńczyka i gotować przez 30 sekund z każdej strony.
Wyjąć z patelni i umyć obie strony tuńczyka szkliwem Klonowo-musztardowym.
Przełożyć na półmisek i udekorować kolendrą.
Podawać z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną.
W porcji: kalorie 334, tłuszcz całkowity 15g, tłuszcz nasycony 2g, Cholesterol 76mg, sód 149mg, węglowodany 8g, błonnik 0g, białko 39g
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Przedruk za zgodą New American Table autorstwa Marcusa Samuelsona, © październik 2009 John Wiley & Sons, Inc.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.