Klon-glazurowany Indyk z sosem cebulowo-jabłkowym
Klon glazurowany Indyk z sosem cebulowo-Cydrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 124g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 1041 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka masła, mąki, szałwii plus 1 gałązka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cydr jabłkowy można śledzić to danie główne z Ciasto Z Pączkiem Jabłkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk solony z soi i cydru na tostach z sosem Klonowo-sojowym, Szałwiowe bochenki z mięsa indyczego z cebulą i sosem jabłkowym, oraz Klon-glazurowany Indyk z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia 1/2 szklanki syropu klonowego. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 12 protokół. Lekko schłodzić. W misce, połączyć masło, 1/2 łyżeczki. sól, 1/2 łyżeczki. pieprz, posiekana szałwia i tymianek. Wymieszać z zredukowanym syropem.
Umieścić w lodówce do ostygnięcia, często mieszając.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Usuń podroby i szyję z indyka. Spłucz indyka w środku i na zewnątrz chłodną wodą; osusz. Delikatnie rozluźnić skórę od piersi.
2/3 masy masła rozprowadzić pod skórą. Do indyka doprawiamy obficie solą i pieprzem, a następnie 8 cebulkami, czosnkiem i gałązkami ziół. Wiązać pałeczki razem i wkładać skrzydła pod. Pozostałe kliny cebuli rozetrzeć na dużej patelni do pieczenia, ułożyć na półce i ułożyć indyka na półce.
Pozostałą mieszaninę masła rozprowadzić po całej Turcji.
Wlać 1 szklankę bulionu i 1 szklankę cydru jabłkowego na dno patelni. Przykryć luźno folią. Pieczony indyk, fastrygując co 30 minut, aż termometr umieszczony w najgrubszej części uda odczytuje 74°, około 3 godzin.
W ciągu ostatnich pół godziny wyjąć folię i zalać połową zarezerwowanego 1/3 szklanki syropu klonowego. Pieczeń 15 minut; powtórzyć fastrygowanie.
Przełożyć indyka na talerz, namiot z folią i odstawić na 20 do 30 minut.
Wyjąć stelaż z patelni i wlać krople do miarki, pozostawiając cebulę na patelni. Odtłuścić tłuszcz z kapieli i zwrócić 4 łyżki. tłuszcz do patelni.
Umieść patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Posypać mąką i gotować, mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj pozostałe 2 szklanki cydru i 1 szklanka bulionu i zastrzeżone kapie na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Przecedzić do rondla i doprawić solą i pieprzem.