Klon-glazurowany Indyk z sosem cebulowo-jabłkowym

Klon-glazurowany Indyk z sosem cebulowo-jabłkowym
Klon glazurowany Indyk z sosem cebulowo-Cydrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 124g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 1041 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka masła, mąki, szałwii plus 1 gałązka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cydr jabłkowy można śledzić to danie główne z Ciasto Z Pączkiem Jabłkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk solony z soi i cydru na tostach z sosem Klonowo-sojowym, Szałwiowe bochenki z mięsa indyczego z cebulą i sosem jabłkowym, oraz Klon-glazurowany Indyk z sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia 1/2 szklanki syropu klonowego. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 12 protokół. Lekko schłodzić. W misce, połączyć masło, 1/2 łyżeczki. sól, 1/2 łyżeczki. pieprz, posiekana szałwia i tymianek. Wymieszać z zredukowanym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
MasłoMasło
PieprzPieprz
SyropSyrop
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
2
Umieścić w lodówce do ostygnięcia, często mieszając.
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Usuń podroby i szyję z indyka. Spłucz indyka w środku i na zewnątrz chłodną wodą; osusz. Delikatnie rozluźnić skórę od piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
5
2/3 masy masła rozprowadzić pod skórą. Do indyka doprawiamy obficie solą i pieprzem, a następnie 8 cebulkami, czosnkiem i gałązkami ziół. Wiązać pałeczki razem i wkładać skrzydła pod. Pozostałe kliny cebuli rozetrzeć na dużej patelni do pieczenia, ułożyć na półce i ułożyć indyka na półce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Pozostałą mieszaninę masła rozprowadzić po całej Turcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Cała TurcjaCała Turcja
7
Wlać 1 szklankę bulionu i 1 szklankę cydru jabłkowego na dno patelni. Przykryć luźno folią. Pieczony indyk, fastrygując co 30 minut, aż termometr umieszczony w najgrubszej części uda odczytuje 74°, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
W ciągu ostatnich pół godziny wyjąć folię i zalać połową zarezerwowanego 1/3 szklanki syropu klonowego. Pieczeń 15 minut; powtórzyć fastrygowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Przełożyć indyka na talerz, namiot z folią i odstawić na 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wyjąć stelaż z patelni i wlać krople do miarki, pozostawiając cebulę na patelni. Odtłuścić tłuszcz z kapieli i zwrócić 4 łyżki. tłuszcz do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Umieść patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posypać mąką i gotować, mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Dodaj pozostałe 2 szklanki cydru i 1 szklanka bulionu i zastrzeżone kapie na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Przecedzić do rondla i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
5
Podawać z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia47
Magazyn